تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 12 مارس 2020 - 14:22

نكات مهم تغذیه ای در پیشگیری از ابتلا به ویروس كرونا از زبان رئیس مركزبهداشت غرب اهواز

نكات مهم تغذیه ای در پیشگیری از ابتلا به ویروس كرونا از زبان رئیس مركزبهداشت غرب اهواز

هما خوزستان: به گزارش روابط عمومی مرکزبهداشت غرب اهواز دکتر مهرداد شریفی رئیس مرکزبهداشت غرب اهواز به منظور پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس به بیان نکات مهم تغذیه ای در این خصوص پرداخت: دکتر شریفی در این باره اظهارداشت: بیماری ویروس کرونا دارای طیف خفیف تا شدید است که می تواند نشان هایی مانند

هما خوزستان: به گزارش روابط عمومی مرکزبهداشت غرب اهواز دکتر مهرداد شریفی رئیس مرکزبهداشت غرب اهواز به منظور پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس به بیان نکات مهم تغذیه ای در این خصوص پرداخت:

دکتر شریفی در این باره اظهارداشت: بیماری ویروس کرونا دارای طیف خفیف تا شدید است که می تواند نشان هایی مانند سرماخوردگی ،تب ،سرفه،تنگی نفس و سایر مشکلات تنفسی را به همراه داشته باشد .کلیه گروههای سنی می توانند تحت تاثیر این ویروس قرار گیرند اما سالمندان،مبتلایان به بیماری های قلبی عروقی،پرفشاری خون،دیابت و آسم ومشکلات تنفسی وکبدی ،بیماران کلیوی ،سرطانهای تحت درمان ،بیمارانی که به هر دلیلی کورتون مصرف می کنند ومبتلایان به نقص سیستم ایمنی بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس هستند .

رئیس مرکزبهداشت غرب اهواز افزود:با توجه به عوارض ناشی ازابتلا به ویروس کرونا توصیه های تغذیه ای جهت پیشگیری و کنترل این بیماری به شرح زیر می باشد .

1)مصرف  کافی مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی

منابع پروتئینی

جهت تقویت سیستم ایمنی و مقابله با عفونت های ویروسی توصیه می شود.

منابع غنی پروتئین:منابع پروتئین  حیوانی(گوشت قرمز، ماکیان مانند مرغ ،غذاهای دریایی مانند ماهی) حبوبات مانند سویا

اسید آمینه آرژنین

بهبود فعالیت سیستم ایمنی از طریق افزایش فعالیت لنفوسیت های تی

منابع غنی آرژنین : مغزها، حبوبات، منابع پروتئینی حیوانی

اسید چرب امگا _۳

تقویت سیستم ایمنی از طریق بهبود فعالیت لنفو سیت های بی

منابع غنی امگا ۳ : ماهی، روغن کانولا ،روغن کلزا ،گردو 

ویتامین A

یکی از ویتامین‌های محلول در چربی است که کمبود آن زمینه را برای بروز عفونت فراهم می‌کند و یک ویتامین ضد التهاب است که در بهبود عملکرد سیستم ایمنی و یکپارچگی مخاطی نقش دارد. منابع غنی ویتامین آ :تخم مرغ و میوه ها و سبزی های زرد رنگ

ویتامین D

  مطالعات اخیر نشان داده‌اند که ویتامین دی از ابتلا به عفونت های تنفسی به ویژه عفونت های ویروسی جلوگیری می نماید.

 منابع غنی ویتامین دی: ماهی های چرب، لبنیات،زرده  تخم مرغ

ویتامینE

 عملکرد آنتی اکسیدانی قوی داشته و با حفظ یکپارچگی غشای لنفو سیت های تی در تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با عوامل بیماریزا کمک می نماید

منابع غنی ویتامین E :  مغزها مانند بادام، بادام زمینی، فندق و روغن های گیاهیماند روغن آفتابگردان ،ذرت  و سویا

ویتامین B6

در تولید سلول های سفید خون از جمله لنفو سیت های تی نقش دارد  منابع غنی ویتامینB6:  منابع پروتئینی حیوانی، سبزیجات نشاسته ای مانند سیب زمینی و میوه ها

 ویتامین B12

در تولید سلول های سفید خون نقش حیاتی دارد از این طریق باعث تقویت سیستم ایمنی می شود

منابع غنی ویتامین B12: پروتئین های حیوانی مانند گوشت قرمز، ماهی ها ،ماکیان لبنیات و تخم مرغ

ویتامین c

 موجب بهبود وضعیت فاگوسیتوز و در نهایت از بین بردن باکتری ها و ویروس ها می شود.

 منابع غنی ویتامین c:  میوه ها مانند پرتقال، لیمو، کیوی، گریپ فروت و  سبزی هایی مانند گل  کلم و فلفل دلمه‌ای

روی

نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارد

 منابع غنی روی: غلات کامل، لبنیات و منابع پروتئینی حیوانی

سلنیوم

 موجب  کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی می شود

منابع غنی سلنیوم : منابع پروتئین حیوانی،موز،لبنیات،قارچ،برنج قهوه ای

وی در ادامه افزود: مصرف دوزهای بالای ویتامین ها و مواد معدنی اثر محافظتی ثابت شده ای در پیشگیری از بیماریهای عفونی ندارند ولذا مصرف منابع غذایی توصیه می شود .

دکتر شریفی تصریح کرد:هرچندتا کنون انتقال ویروس کرونا از طریق مواد غذایی گزارش نشده است . ولی بهتر است برخی موارد احتیاطی در زمینه بهداشت مواد غذایی رعایت شود . منابع غذایی حیوانی حتما به صورت کاملا پخته مصرف شود .از مصرف غذاهای خام که امکان شستشوی کامل آن وجود ندارد،اجتناب شود . مابین آماده سازی غذا دست خود را کاملا بشوئید و از به اشتراک گذاشتن وسایل مورد استفاده در مصرف مواد غذایی مانند قاشق ،چنگال ،کارد و لیوان اجتناب ورزید .همچنین از مصرف مواد غذایی که مستقیما با دست تماس پیدا می کنند )فینگر فود ) اجتناب نمایید ضمنا لازم است از خوردن غذاهای چرب و شور مانند انواع تنقلات شور ،انواع کنسروها و شورها ،انواع سوسیس و کالباس به دلیل تحریک سیستم ایمنی بدن تا حد امکان تا حد امکان خودداری شود .

در ادامه این مقام مسئول خاطرنشان کرد: تا حد امکان مایعات کافی و فراوان بنوشید زیرا هیدارته بودن به بدن برای دفع سموم و حفظ ایمنی مناسب کمک می نماید .

وی بیان داشت: که  اگر چه برخی مواد غذایی گیاهی (مانند سیر) حاوی ترکیبات و فیتوکمیکال هایی هستند که می توانند در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر باشند ،ولی بزرگنمایی اثرات مفید آنها و مصرف بی رویه این مواد غذایی می تواند اثرات سوئی بر متابولیسم بدن داشته و نیز با اثرات سایر مواد غذایی و مکمل ها و داروهای تجویز شده احتمالی تداخل ایجاد نمایند

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.